Jannemieke de Jong

 

Klassiek Gitaar

 

Koordirigente

 

Passie voor muziek

 

Samen musiceren

Jannemieke de Jong (1991) woonachtig te Gouda, interesseerde zich al van jongs af aan in klassieke muziek. Op haar veertiende werd haar interesse gewekt voor de klassieke gitaar. In 2007 begon ze met lessen te volgen bij Daan van den Bergh, docent aan de muziekschool in Gouda, tegenwoordig Kunstpunt Gouda genaamd.

 

In september 2014 is Jannemieke begonnen met de studie Klassiek Gitaar aan het Conservatorium te Zwolle. Ze heeft hier lessen gevolgd van Lydia Kennedy.

Jannemieke volgde masterclasses van Maestro's Marlon Titre, Leo Brouwer en anderen.

 

Jannemieke speelt graag stukken van bekende klassieke componisten, zoals Bach, Giuliani, Sor, Tarrega en anderen. Maar ook speelt ze graag de wat modernere klassieke stukken, zoals die van Villa-Lobos, Leo Brouwer en andere, wat meer moderne componisten,

Haar doel is om haar publiek te enthousiasmeren voor de klassieke gitaarmuziek.

 

Naast het bespelen van de gitaar, verdiept Jannemieke zich ook in andere muziekvormen en instrumenten om een zo uitgebreid mogelijke kennis op te doen van het mysterie wat klassieke muziek heet.

Zo volgde ze zanglessen bij Otillie Tol en Arjen Uitbeijerse en pianolessen bij Gerlinda van den Berg. 

Jannemieke schreef het stuk 'Mysteria Natura' voor de solo piano.

Momenteel studeert Jannemieke voor koordirigent aan de Bourdon Hogeschool en is sinds 2017 verbonden als dirigente aan een nieuw startend kamerkoor.

 

Sinds januari 2015 vormt Jannemieke samen met Magda de Jong het duo 'De Goudse Greep'.

Magda bespeelt verschillende soorten blokfluiten. Het geluid van deze instrumenten samen, heeft een uniek geluid ten gevolg. Het duo speelt zeer afwisselend repertoire. Uit verschillende stijlperioden wordt muziek gespeeld.

 

Sinds november 2015 vormt Jannemieke met Henske Bakker een duo op de panfluit en de gitaar. Het debuutoptreden werd lovend ontvangen tijdens een concert in Moordrecht. Het repertoire bevat vooral klassieke muziek, van Dowland tot hedendaags.

 

Sinds Februari 2016 vormt Jannemieke met Aalt van de Beek een duo, genaamd 'Duo Animato'. Op de (alt-)viool en de gitaar houdt het duo zich bezig met een zeer afwisselend repertoire van klassiek tot geestelijke muziek.

 

Sinds Januari 2017 maakt Jannemieke deel uit van het instrumentaal kwartet 'Quattro Con Variazione'.

Het kwartet, bestaande uit pianist Pieter Dijksman, violist Aalt van de Beek trompettist Wilco Offermans en gitarist Jannemieke de Jong, speelt afwisselend repertoire en kenmerkt zich o.a. door de unieke en bijzondere samenstelling van de instrumenten.